italy small  italy small  italy small  italy small  italy small  italy small  italy small  italy small 

Print

DigiTales - Povestiri digitale

Unul dintre primele cursuri organizate de Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov, în cadrul proiectului Lady Cafe, a fost cel de ICT.

Astfel, in perioada 15 – 30 decembrie 2012, timp de trei ore pe zi, sub îndrumarea trainerului bibliotecar Alice Roman, 20 de persoane au fost instruite în tehnica Povestirii digitale – DigiTales.

In cadrul acestui atelier, doamnele au îmbinat arta de a povesti cu instrumentele digitale şi multimedia, pentru a-şi spune propriile poveşti.

Training-ul s-a concentrat asupra utilizării unui instrument de comunicare inovator, care combină fotografii, sunete, muzică şi chiar filme şi animaţie într-o poveste digitală – un scurt film realizat cu mijloace proprii, care prezintă opiniile personale ale povestitorului despre un anumit subiect.

 Utilizarea Povestirii Digitale în cadrul proiectului a contribuit nu doar la alfabetizarea digitală a acestui grup vulnerabil, ci şi la păstrarea digitală a experienţei lor de viaţă şi nu în ultimul rând la extinderea serviciilor pe care biblioteca le oferă comunităţii.

 Picture1

Follow us

facebook-icon small

Login Form