italy small  italy small  italy small  italy small  italy small  italy small  italy small  italy small 

Print

Borza znanja in Lady cafe – II. del

Borza znanja Ljubljana je v drugi polovici leta 2013 v projektu Lady cafe sodelovala z aktivnostmi iz kategorije prosti čas, in sicer s primerom izobraževalne delavnice s področja zdrave prehrane in ter enodnevnega izobraževalnega dogodka in razstave s področja rokodelstva.

Delavnico Priprava zdravih obrokov je vodila članica Borze znanja Ula Hribar Babinski. Udeležilo se je je 12 udeleženk. Izpeljali smo jo 9. septembra v Knjižnici Otona Župančiča in med udeleženkami je bila dobro sprejeta, zato so sledile še delavnice Priprava zdravih prigrizkov in Priprava zdravih sladic, aktivnosti pa se bodo nadaljevale tudi v letu 2014.

 1 Skupina

 2 Predavateljica

3 Material

Borza znanja Ljubljana je 16. oktobra v Knjižnici Otona Župančiča organizirala izobraževalni dogodek z naslovom Rokodelstvo na Borzi znanja. Z aktivnostmi in s predstavitvijo različnih znanj smo razširili znanja o izdelovanju izdelkov slovenske domače obrti, ki so v preteklosti omogočale ljudem zaslužek in preživetje. Ženske iz generacije 45 + so nastopale v dveh vlogah; kot udeleženke na dogodku, kjer so se lahko tudi same preizkusile v ustvarjanju in izdelovanju različnih izdelkov in si ogledale razstavljene izdelke ter v drugi, še pomembnejši vloga, in sicer vlogi izvajalk delavnic in razstavljavk izdelkov. Preko slednje so lahko predstavile svoje znanje in spretnosti, dobile aktivno vlogo pri prenosu znanj na druge in nastopile v vlogi izobraževalk drugih udeleženk in udeležencev. Na dogodku so bila tako predstavljena znanja o izdelovanju izdelkov iz slame in iz slanega testa, izdelovanja belokranjskih pisanic, klekljanja, polstenja, izdelovanja cvetja iz najlona, punčk iz cunj in polstenja. Skupno se je dogodka udeležilo 100 udeležencev. Vsi sodelujoči na dogodku so svoje izdelke predstavili tudi na razstavi, ki je bila v mesecu oktobru v razstavnih vitrinah borze znanja.

4 DSCN3787

 

5 DSCN3767

6 DSCN3768

7 DSCN3769

8 DSCN3780

9 DSCN3781

10 DSCN3783

Ena od članic Borze znanja, gospa iz generacije 45 +, ki v okviru Borze znanja redno deli svoje znanje, se je septembra udeležila tudi 5. partnerskega srečanja v Turčiji.

 1 Turcija majhna

 4 Turcija

2 Turcija

Follow us

facebook-icon small

Login Form