italy small  italy small  italy small  italy small  italy small  italy small  italy small  italy small 

Print

Središče za samostojno učenje – delavnice »Zmorem sam«

V okviru Središča za samostojno učenje smo v mesecu marcu izvajali delavnice z naslovom »Zmorem sam«, namenjene predvsem ženskam 45+. Delavnice, pod vodstvom Nine Živković, pomagajo ženskam, da odkrijejo svoje potenciale, si dvignejo samozavest in zavzamejo aktivnejšo vlogo v družbi. Izvedli smo štiri delavnice Zmorem sam z različnimi vsebinami.

Na prvi delavnici je bila tema »Fizične in dihalne vaje«. Udeleženke so spoznale različne oblike vaj in telesnih točk za vzpostavitev energije v telesu, usvojile dihalne tehnike za dvig in sproščanje energije ter se seznanili z načini samopomoči do boljšega počutja.

 

Slovenia 1 2

 

Druga delavnica s podnaslovom »Prepoznaj svoje odlike« je delavnica psihosocialnih vsebin. Na delavnici so ženske v prvi plan postavljale sebe, se bolje spoznavale, se naučile prepoznavati svoje kompetence , oblikovati cilje, ugotovile so kaj jih motivira in kako narediti njihovo delovanje čim bolj učinkovito.

Na delavnici, ki je sledila, s podnaslovom »Govorne vaje«, so udeleženke delale različne interaktivne in verbalne vaje, ki spodbujajo samorefleksijo in odzivanje v danem trenutku, težijo k mišljenju izven vsakdanjih okvirov in aktivirajo levo in desno možgansko poloblo oziroma ju medsebojno povezujejo.

Slovenia 2

Na zadnji delavnici Zmorem sam je bila tema »Organizacija časa«. Kako imamo organiziran dan, kaj radi počnemo, česa ne, kateri način učenja nam olajša delo, kateri način zaznave nam v spomin prikliče več stvari, kdaj in zakaj si bolje zapomnimo?

Slovenia 3

Vse te delavnice so bile za ženske zelo navdihujoče in odzivi na delavnice so bili zelo pozitivni. Veliko je bilo izraženih želja, da se take in podobne delavnice izvajajo tudi v prihodnje. Delavnice so jih motivirale, da delajo na sebi, se bolje spoznajo in tudi, da se na tem področju še izobražujejo in izpopolnjujejo. Naučile so se veliko življenjsko pomembnih stvari, ki jim bodo izboljšale kvaliteto življenja in pomagale do boljšega počutja.

Follow us

facebook-icon small

Login Form