italy small  italy small  italy small  italy small  italy small  italy small  italy small  italy small 

Print

Središče za samostojno učenje - delavnica "Ulični pogled"

V Središču za samostojno učenje smo generaciji 45 + informacijsko-komunikacijsko tehnologijo v okviru projekta Lady cafe poskušali približati na različne načine. Med aktivnosti za generacijo 45 + smo v zadnji fazi projekta vključili delavnico Ulični pogled.

Ekipa Googla je lansko poletje s svojimi avtomobili obiskala tudi Slovenijo in letos, 31. 1. 2014, so objavili storitev »Ulični pogled« tudi za našo malo zeleno deželo. Tako smo postali 55. država z možnostjo Uličnega pogleda na Googlovi aplikaciji Zemljevidi. Storitev nam omogoča virtualno sprehajanje po cestah, vsebuje pa le posnetke z javnih cest, ki niso popolnoma nič drugačni kot tisto, kar lahko vidite, ko se vozite ali hodite po ulici. Posnetki ne kažejo trenutnega stanja, pač pa tisto, kar so vozila zabeležila na dan, ko so se peljala mimo dane lokacije.

Tako smo v Središču za samostojno učenje v mesecu marcu pod vodstvom Katarine Ceglar pričeli z izvajanjem izobraževalne delavnice na to temo.

 

1

 

 

Udeleženke so na delavnici spoznale, da je Ulični pogled, ne le tehnološko zelo napredna zadeva, ampak tudi, da je to lahko zelo koristna in zabavna stvar. Aplikacija nam še posebej pride prav, kadar iščemo točno določen naslov in ne vemo točno, kje se stavba, ki jo iščemo, nahaja.

 4

Korak za korakom, so udeleženke spoznavale vse prednosti uličnega pogleda. Naučile so se kako poiskati lokacijo po naslovu, raziskovale so mesta, iskale skrivne kotičke in za zabavo obiskale tudi nekaj tujih držav ter si ogledale njihove znamenitosti. Udeleženke so virtualno obiskale tudi druge države vključene v projekt Lady cafe. Izvedele so tudi, kako poiskati navodila za pot od točke A do točke B. Tako si lahko sedaj z novim znanjem pogledajo navodila za pot na dopust, ali pa do novega frizerja. S tem, ko naslov poiščemo na Uličnem pogledu in si ogledamo pot, si lahko prihranimo veliko dragocenega časa. Če se tja odpravimo z avtomobilom, si lahko pogledamo kako pridemo do tja, ogledamo pa si lahko tudi okolico in preverimo kam bomo lahko parkirali naš avtomobil. Če se tja namenimo z avtobusom, lahko preverimo katere številke avtobusov peljejo mimo postaje, kjer moramo izstopiti in kako le-ta izgleda. Vse to in še več so se naučile naše udeleženke na delavnici Ulični pogled. Poleg omenjenega so spoznale tudi aplikacijo Photosphere in se naučile ustvarjati lastne zemljevide. Ob raziskovanju in odkrivanju novega pa so se obenem tudi zelo zabavale.

 

 6

Dandanes tehnologija zelo hitro napreduje in vsi bi radi bili v koraku s časom. Ta delavnica omogoča tudi ženskam 45+, da odkrivajo prednosti, ki nam jih ponuja računalnik, v tem primeru aplikacija Ulični pogled. Odzivi so bili zelo pozitivni, udeleženke pa so bile motivirane za nadaljnjo raziskovanje aplikacije doma, prav tako so povpraševale tudi po drugih delavnicah s podobno vsebino, da se naučijo še kakšno zanimivo novost na področju tehnologije in računalništva.

 

Follow us

facebook-icon small

Login Form