italy small  italy small  italy small  italy small  italy small  italy small  italy small  italy small 

Print

Borza znanja in Lady cafe - III. del

V okviru Borze znanja Ljubljana že vrsto let izvajamo programe, katerih osnovni cilj je ozaveščanje, informiranje, svetovanje in posredovanje znanja vsem generacijam o tem, kaj lahko naredimo sami.

 

Tokrat smo organizirali Eko dan, namenjen predvsem ženskam 45+. Udeleženke so spoznale postopek izdelovanja balzama za ustnice, priprave zdravih namazov, izdelovanja eko nakita in eko dišečih vrečk, natančneje pa so spoznale pripravo zdravilnih rastlin in dobile veliko informacij o zeliščarstvu.

 

EKO 1

Udeleženke so pripravile svoj pravi ekološki balzam za ustnice v domači kuhinji. Lahko so dodale tudi čokolado ali med in tako balzam tudi okusile.

Izdelovale so tudi razne zdrave namaze. Namazi so odlična ideja, saj so sveži in hitro pripravljeni. Poleg tega jih lahko lepo postrežemo v skodelicah z različnimi vrstami kruha ali pa jih preprosto zapremo v kozarčke in vzamemo s seboj na izlet.

Eko 2

Ker smo rade ženske tudi lepe, je bilo za udeleženke zanimivo tudi izdelovanje ekološkega nakita. Ekološki nakit iz organskih materialov je telesu prijazen, saj omogoča koži zračnost in prepreči alergične reakcije. Organski materiali so izjemno lahki ter trajnostni in obenem ponujajo možnost obarvanja v široko paleto barv.

 Eko 3

Iz blaga so udeleženke naredile tudi eko dišeče vrečke. Oblikovale so mošnjičke ali blazinice za v omaro med oblačila. Po želji so jih lahko oblikovale v vrečke ali mošnjičke in zavezale s pentljo.

Eko 4

Že v najstarejših časih so ljudje cenili zdravilne rastline in zelišča ter njihovo sposobnost pri lajšanju bolečin, poškodbah, boleznih. Udeleženke so se na eko dnevu naučile tudi priprave zdravilnih rastlin, dobile pa so tudi veliko informacij o zeliščarstvu.

Eko 5

Vso znanje, ki so ga udeleženke pridobile s sodelovanjem na eko dnevu, bodo lahko uporabile tudi doma. Tovrstno znanje je zelo koristno, saj je velika prednost, da znamo izkoristiti, kar nam ponuja narava. Poleg tega, je to poceni in enostaven način, da pridemo do kvalitetnih, ekoloških in uporabnih izdelkov.

 Eko 6

Vse sodelujoče so bile so bile s svojimi izdelki zelo zadovoljne. Ob izdelovanju lastnih eko izdelkov je vladalo tudi prijetno vzdušje, tako, da so se ob tem tudi zelo lepo imele in sklenile nova poznanstva. Naučile se veliko novega, vzbudili pa smo jim zanimanje tudi za druge eko izdelke, ki jih lahko pripravimo sami, doma.

Follow us

facebook-icon small

Login Form