italy small  italy small  italy small  italy small  italy small  italy small  italy small  italy small 

Print

Središče za samostojno učenje – delavnice »Svet PowerPointa« in »Svet Excela«

Ženske, stare 45+, so zelo raznolika skupina. V tej skupini so zaposlene in brezposelne ženske, gospodinje, znanstvenice, matere, babice in itd. Vse te vloge zahtevajo različna znanja na področju informacijsko-komunikacijske tehnologije. V Središču za samostojno učenje v Mestni knjižnici Ljubljana smo v okviru projekta Lady Cafe poskušali odgovoriti na to zahtevo po različnih znanjih te ciljne skupine z različnimi dejavnostmi.

Delavnici »Svet PowerPointa« in »Svet Excela« sta bila dva od teh primerov. Omenjena programa smo izbrali, ker sta v Sloveniji ta dva Microsoftova programa zelo pogosta v mnogih podjetjih, tako da lahko naše udeleženke uporabijo novo znanje na svojih delovnih mestih. Po drugi strani pa so ti programi zelo pogosti tudi na osebnih računalnikih v gospodinjstvih.

Slovenia Excel PowerPoint

Excel je zelo uporaben pri izdelovanju različnih tabel in nam omogoča, da raznovrstne podatke uredimo na zelo pregleden način. Koristen je, ne samo na delu, vendar tudi pri urejanju osebnih stvari. V njem lahko organiziramo svoje delo, ali pa naš osebni urnik. Excel je kot nalašč narejen za proračunski nadzor v gospodinjstvih, saj je mogoče nastaviti avtomatično seštevanje in odštevanje. Prav tako je koristen za izdelavo seznamov pri načrtovanju počitnic in za organizacijo drugih podatkov.

Ljudje smo vizualna bitja. PowerPoint projekcijo lahko uporabimo za predstavitve v službi in jih tako naredimo bolj zanimive. Lahko uporabimo besedilo, slike, tabele, grafe in toliko barv, kolikor želimo. Lahko ga uporabimo tudi za osebne zadeve in presenetimo svoje prijatelje z edinstveno rojstnodnevno PowerPoint predstavitvijo, ki vsebuje skupne slike, posebno glasbeno ozadje in seveda lepo sporočilo, ki vse skupaj poveže. Naredimo si lahko predstavitev slik iz počitnic in to delimo s svojimi prijatelji in družinskimi člani in jim to pošljemo po elektronski pošti. Pokažite svojo ustvarjalnost in ustvarite unikatno božično voščilnico.

Slovenia Excel PowerPoint 2

 

Udeleženke delavnic so dobile motivacijo za nadaljnje učenje tudi drugih računalniških programov in se veselijo spoznavanja IKT še bolj podrobno.

V Središču za samostojno učenje imajo vse udeleženke priložnost, da svoja nova znanja in spretnosti izpilijo v dobrem učnem okolju s pomočjo mentorja. Nekatere udeleženke so s programoma Excel in PowerPoint delale v Središču za samostojno učenje že pred delavnicami, zato so bile delavnice dobra podpora in razširitev njihovega samostojnega učenja.

Follow us

facebook-icon small

Login Form